Inschrijvingen 2022-2023

Wij heten u alvast van harte welkom op onze school! 

De inschrijvingen gebeuren digitaal via de website. Deze zijn steeds onder voorbehoud (onder opschortende voorwaarden / niet-gerealiseerd) omwille van het moeten voldoen o.a. aan de wettelijke toelatingsvoorwaarden, de capaciteit van de studierichting,….

De inschrijving is pas gerealiseerd nadat aan alle wettelijke voorwaarden voldaan werd. Indien u meer informatie of een afspraak voor een rondleiding wenst, kan u de school contacteren:
tel. 089 / 75 60 84 of mail info@instituutmariakoningin.be

Inschrijven voor het tweede tot het zevende jaar kan via onderstaande knop. Leerlingen die reeds vorig jaar op onze school zaten, behouden voorrang en dienen zich niet opnieuw in te schrijven.

Klik op onderstaande knop en vul het formulier in om uw zoon/dochter in te schrijven:

STAP 1: Klik op onderstaande knop en vul het formulier in.

STAP 2: Voor een vlotte afhandeling van uw inschrijving, mag u onderstaand formulier printen en ingevuld meebrengen naar uw afspraak. Denk ook zeker aan identiteitskaart, eventueel getuigschrift lager onderwijs en kopie van het laatste rapport.

STAP 3: Boek via onderstaande knop uw inschrijvingsmoment om de inschrijving te voltooien.

Maximaal aantal leerlingen bepaald voor 2022-2023

Om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen garanderen en om infrastructurele redenen, heeft het schoolbestuur de capaciteit voor het eerste leerjaar A vastgelegd op maximum 60 leerlingen. Voor het 1ste leerjaar B zijn dit maximum 14 leerlingen. Voor de studierichtingen in de B-stroom / BSO (2e tot en met het 7e leerjaar) werd een maximum aantal leerlingen per leerjaar vastgelegd.

Voor onderstaande studierichtingen werd het maximum aantal plaatsen als volgt bepaald:

Studierichting / leerjaarMaximum aantal llnAantal nog vrije plaatsen
1A60Nog 5 vrije plaatsen
1B14Nog 1 vrije plaats
2B26VOLZET
3 Zorg en Welzijn20Nog 4 vrije plaatsen
4 Zorg en Welzijn12VOLZET
4 Maatschappij- en welzijnswetenschappen25VOLZET
5 Verzorging18Nog 3 vrije plaatsen
6 Verzorging19Nog 1 vrije plaats
7 Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige14Nog 1 vrije plaats

Voor al onze andere (STEM en sociale) studierichtingen die niet vermeld worden in bovenstaande lijst, zijn er inschrijvingen mogelijk.

Wettelijk bepaald

Een inschrijving is een belangrijke stap en daar horen een aantal wettelijke voorwaarden en bepalingen bij. Meer info vind je hier.

Intakeformulier

Het intakeformulier kan vooraf gedownload en ingevuld worden. Je kan het meebrengen voor een vlotte afhandeling van de inschrijving.

Aanwezigheid ouders

Als je minderjarig bent, kan je niet ingeschreven worden zonder het akkoord van je ouders. Minstens een van de ouders moet aanwezig zijn bij het intake- en inschrijvingsgesprek. Doorgaans ondertekenen beide ouders de akkoordverklaring met het opvoedingsproject en het schoolreglement.