Lees meer in onze folder

In de eerste graad gaan we samen op zoek naar jouw talenten! Maak je graag een lekkere pannenkoek, ontwerp je liever je eigen kunstwerk, sta je graag op het podium of is het programmeren van een LEGO-auto meer iets voor jou?

Tijdens het eerste jaar kun je proeven van deze vier verkenners:

  • Food-verkenner
  • Tech-Art-verkenner
  • STEM-verkenner
  • Podiumverkenner

In het eerste jaar van de A-stroom zal je daarnaast ook geregeld met je neus in de boeken zitten, terwijl je in het eerste jaar van de B-stroom vaker praktisch bezig bent.

In het tweede jaar van de A-stroom heb je twee mogelijkheden. Ben je geïnteresseerd in de mens en de maatschappij? Wil je weten hoe je met anderen omgaat en wat gezonde voeding en een gezonde levensstijl zijn? Dan is de optie Maatschappij en Welzijn iets voor jou. Ben je eerder geïnteresseerd in wetenschappen en wil je weten hoe je een ei kunt laten vallen vanaf de tweede verdieping zonder dat het breekt? Dan is de optie STEM-wetenschappen helemaal jouw ding!

Ook in het tweede jaar van de B-stroom heb je twee keuzeopties. Wil je leren hoe je met andere mensen omgaat, hoe je een lekkere en gezonde maaltijd bereidt, of een kerstmarkt mee organiseert? In de optie maatschappij en welzijn ga je hiermee aan de slag. Houd je van knutselen, verven en creatief bezig zijn? Heb je altijd al eens een muur willen decoreren? In de optie kunst en creatie kan je de meest creatieve kant van jezelf tonen.